גרנולה ביתית

ממש קל להכין גרנולה ביתית. לא רק שזה פשוט והרבה יותר בריא- זה גם טעים מאד כי אני שמה בדיוק מה שאני רוצה ואוהבת.

גרנולה היא בעצם פתיתי שיבולת שועל , זרעים ואגוזים שנקלו בתנור ברוטב מתוק או מלוח (כן, כן אפשר גם מלוח)
כיף לנשנש אותה עם יוגורט, פירות, כתוספת לדייסות, שוקולד בהכנה ביתית, חטיפי בריאות או סתם ככה כמו שהיא.

מתכון פשוט, קל להכנה וטעים שאני מאד אוהבת ומלבד שיבולת שועל הוא מכיל גם פתיתי כוסמין ופתיתי שיפון (לא חייב, אפשר את כל כמות הפתיתים להשתמש בשיבולת שועל)גרנולה ביתית

ניגש לעבודה ותוך חצי שעה הגרנולה מוכנה!

מרכיבים יבשים:
300 גר' שיבולת שועל
100 גר' פתיתי כוסמין
100 גר' פתיתי שיפון
100 גר' פקאן טבעי קצוץ גס
100 גר' שקדים טבעיים קצוצים גס
100 גר' גרעיני חמניה
100 גר' זרעי דלעת
50 גר' קוקוס טחון
50 גר' שומשום מלא
100 גר' חמוציות מיובשות (ממותקות ברכז תפוחים- לא בסוכר)
כמובן שניתן לשחק/ לשנות ולהשתולל עם התוספות לפי הטעם האישי.
את החמצויות ניתן להוסיף גם בסוף הקלייה למי שאוהב אותן יותר טריות..

מרכיבים נוזליים:
1/4 כוס שמן קוקוס
1/2 כוס דבש/ סילאן/ מייפל
4 כפות רכז תפוחים טבעי
1/2 כפית מלח הימאליה (ורוד) אני אוהבת אותו גס

הוראות הכנה:

  • מחממים תנור ל 170 מעלות (עדיף טורבו)
  • בקערה גדולה מערבבים את כל המרכיבים היבשים.
  • בקערה נפרדת מאחדים את כל המרכיבים הנוזליים
  • שופכים את הנוזלים לתערובת היבשים ומערבבים
    המטרה היא שכל הפתיתים, האגוזים והזרעים יהיו עטופים בנוזל- שלא ישחו בו.
    לכן אני מוסיפה לאט לאט תוך כדי ערבוב.
    אם חסר נוזלים ניתן להוסיף עוד דבש או שמן קוקוס- לפי הטעם האישי.
  • מחלקים לשתי תבניות מרופדות בנייר אפייה, משטחים לשכבה לא יפה- לא עבה ולא דקה מידי
  • מכניסים לתנור ל- 20 דק'. אחרי 20 דק' פותחים, מערבבים ומחליטים אם להוציא או להשאיר לעוד 5-10 דק'
    תלוי במידת הקריספיות הרצויה.
  • מוציאים מהתנור, מצננים באויר הפתוח.אוכלים בהנאה גדולה ומה שנשאר מאכסנים בכלי זכוכית.