דאל עדשים כתומות

מתכון מקורי מהודו-
תבשיל הודי מלא בטעמים, מחמם, מנחם ומזין.
תמיד מזכיר לי עצירה בדאבה נידחת באמצע הדרך עם כוס צ'אי ליד ומזג אויר קריר עד קפוא.


מרכיבים:

כוס עדשים כתומות מושרות במים לפחות חצי שעה ומסוננות.
2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
2 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
4 שיני שום קצוצות
2-3 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
חצי צרור כוסברה קצוצה
כף שמן זית
2 כוסות מים


תבלינים:

3 כפות תבלין קארי/ מסאלה
כפית זרעי כמון
כפית זרעי כוסברה
חצי כפית מלח הימלאיה (ורוד)


הוראות הכנה:

בסיר בינוני בוזקים שמן זית וצורבים בצל.
מוסיפים שום, גזר ומערבבים כשתי דק.
מוסיפים עגבניות ואת התבלינים (מסאלה, זרעי כוסברה, זרעי כמון)
מערבבים היטב, מבשלים 10 דק' תוך כדי ערבוב מידי פעם.
מוסיפים עדשים, מים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים עד לריכוך הגזר והעדשים כ-20 דק'.
מוסיפים מלח וכוסברה, מערבבים
טועמים ומתקנים תיבול.
מגישים חם, מעלה אדים וריח קסום.


הצעת הגשה
: את הדאל אפשר לאכול כמו שהוא, כנזיד טעים ועשיר.
אך אפשר כמו בהודו, לאכול אותו עם אורז בסמטי לבן או אורז בסמטי מלא.

נמסטה

________________________________________________________________________________________

התבשיל מתאים בעיקר לימי הסתיו והחורף.
מחזק את מערכת החיסון ומערכת הנשימה. פותח את הצ'אקרות ותורם לאיזון כללי בגוף.