חרוסת לפסח אבל לא רק

חרוסת…. חרוסת… חרוסת…. תמרים, אגוזי מלך, לוז, שקדים ותבלינים רק בשביל זה שווה לחכות את כל ליל הסדר.
לפני כמה שנים החלטתי לנסות להכין חרוסת 🙂
אמנם אין הנחתום וכל זה אבל בינינו, היא פשוט יצאה מעולה וקצרה מחמאות מכל קצוות השולחן.
והנה המתכון שלי בשבילך:
אני מכינה סיר נוזלים וקערת יבשים, בסוף מערבבים ביניהם לאט לאט.
סיר נוזלים:
100 מ"ל יין
200 מ"ל מים
2-3 תרמילי הל
2-3 מסמרי ציפורן
מקל קינמון

קערת יבשים:
חבילת תמרים בואקום (זו שמכילה אך ורק תמרים, בלי תוספות)
200 גר' אגוזי לוז שבורים/ טחונים
20 גר' אגוזי מלך טחונים
200 גר' שקדים טחונים
כפית קינמון

אופן ההכנה:
את סיר הנוזלים מבשלים על אש נמוכה כ-10 דק'.
שופכים חצי מכמות הנוזלים לקערת היבשים ומערבבים, ממש בתנועות לישה את כל המרכיבים.
מוסיפים נוזלים בהדרגה לפי המרקם והטעם הרצויים.
אם יצא נוזלי מידי, ניתן להוסיף עוד אגוזים טחונים.
התמרים בואקום עלולים להיות קשים ולכן כדי להקל על הלישה אפשר לחמם מעט בסיר או על בן מארי מעל סיר הנוזלים- אבל זה ממש לא הכרחי אם התמרים שהו בטמפ' החדר.
בתאבון

חרוסת מעודכן

אופציה להגשה:
לפני ההגשה, אפשר לקחת חלק מהתערובת ולהוסיף לה תפוח ירוק (סמיט) מגורד.
אם אני מוסיפה תפוח זה רק לחלק מהתערובת, לא לכולה.

חרוסת

כדורי חרוסת- עוד דבר שאני אוהבת לעשות זה לקרר חלק מהתערובת ולהכין ממנה כדורים, לעטוף בקוקוס טחון ולקרר/ להקפיא- ככה תמיד יש כדורים טעימים ובריאים בהישג יד שגם ילדים אוהבים!

חרוסת כדורים

ספרי לי איך יצא 🙂