מאפינס בננה, שיבולת שועל וכוסמין

בבוקר לפני הגן או בית הספר, אחה"צ כשהולכים לגן שעשועים ותמיד בא להם משהו לנשנש, כארוחת ביניים או משהו ליד התה או הקפה גם למבוגרים שבינינו- המאפינס הזה הוא פיתרון להיט!
אני אוהבת להחזיק אותו במקרר ובמקפיא לשעת הצורך, קל להכנה, נשמר נפלא והכי חשוב- טעים והילדים מתים עליו.

מצרכים:
* 2 בננות גדולות בשלות מאד
* 80 גר' סוכר קוקוס/ סוכר חום
* 60 מ"ל מים/ קרם קוקוס/ כל חלב צמחי אחר
* 60 מ"ל שמן קוקוס
* ביצה גדולה (L)
* כפית תמצית וניל טהורה
* קורט מלח הימלאיה (בצבע ורוד)
* 75 גר' שיבולת שועל
* 100 גר' קמח כוסמין
* חצי כפית אבקת סודה לשתיה

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות
מניחים מנג'טים בתבנית שקעים
מועכים את הבננות בקערה ומוסיפים אלייה סוכר, שמן, מים, וניל ומלח
טורפים במטרפה לתערובת אחידה.
מוסיפים שיבולת שועל, קמח, אבקת אפיה וסודה לשתיה
מערבבים רק עד שכל הקמח נתמע בתערובת.
ממלאים את המנג'טים עד 3/4 מגובהם.
אופים 15 דק' או עד שקיסם ננעץ יוצא עם פירורים לחים.
מצננים ומגישים.

טיפ: אני אוהבת להכין כמות כפולה וחצי ממנה להקפיא.
ככה תמיד יש לי משה זמין ונגיש בהישג יד לתת לילדים או לעצמי.