ממרח מדהים של פטריות ועדשים

אני אוהבת להכין את הממרח הזה, במיוחד באירועים חברתיים כי הוא מפתיע בטעם שלו ותמיד תמיד קוצר המון מחמאות!!

מרכיבים:ממרח פטריות
1 כוס עדשים שחורות, מושרות (ורצוי שיהיו מונבטות- זה יקל על העיכול)
בצל בינוני חתוך לקוביות
2 שיני שום קצוצות
חבילת פטריות שמפיניון או פורטבלו, נקיות וחתוכות לרצועות
כוס אגוזי פקאן טבעי (לא מומלח ולא מסוכר)
כפית רוטב סויה

תבלינים:
כפית מלח הימלאיה (או כל מלח טבעי אחר)
כפית פלפל שחור אנגלי (לדעתי הוא יותר טעים)
כפית אורגנו
כפית זעתר
חצי כוס לימון סחוט

איך מכינים? פשוט
1. מרתיחים מים בסיר ומבשלים את העדשים כ- 15 דק' עד לריכוך.
2. מחממים מחבת עם שמן זית וצורבים את הבצל עד שהופך לשקוף.
3. מוסיפים את הפטריות, תבלינים, רוטב סויה ושום
4. מבשלים כ-5 דק' ומסירים מהאש.
5. מכניסים את כל תכולת המחבת למעבד מזון+ פקאנים+ מיץ לימון
6. טוחנים הכל עד למרקם חלק. טועמים, מתקנים תיבול.

נהנים 🙂
אני שומרת בכלי זכוכית ובוזקת שמן זית מעל לשמירת הטריות.
ניתן לשמור במקרר כ- 5-6 ימים.