מרק אפונה מפנק ברגע

אם תפס אותך הגשם, ככה בהפתעה
ובנוסף, ממש במקרה, בא לך שיעמוד סיר עם מרק חם על הגז אבל בלי הרבה חיתוכים ועבודה כי בחייאת, לא תמיד יש לנו כח לזה.
המתכון הזה הוא בשבילך !
מרק אפונת גינה, קל, מהיר להכנה וטעים ללקק את הצלחת.

מצרכים:
בצל חתוך לקוביות קטנות
1-2 שיני שום
2 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
שקית של אפונת גינה קפואה.
גבעות סלרי חתוך לקוביות (אופציה שמוסיפה המון טעם, אבל רק אם יש לך כח)
מלח+ פלפל לפי הטעם
1/4 כפית קינמון
1/4 כפית כמון
2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
בסיר גדול בוזקים שמן זית וצורבים בצל עד להזהבה.
מוסיפים את הגזר והסלרי ומערבבים כשתי דק'.
מוסיפים את האפונה ומים עד לכיסוי מלא.
מערבבים ומביאים לרתיחה.
לאחר שרתח מנמיכים את האש ומבשלים ב-20 דק' עד שהגזר מתרכך.
מוסיפים שום כתוש ותבלינים.
טוחנים הכל בבלנדר מוט, טועמים ומתקנים תיבול.
מגישים ומתפנקים.

מהמתכון הזה מקבליםסיר גדול של מרק.
אפשר להכין חצי כמות בפעם הראשונה אבל תכלס יש סיכוי שזה פשוט לא יספיק..