מרק כתום ריחני

מרק כתום ריחני, טעים, קל ומהיר להכנה.
עשיר בירקות ותבלינים שתומכים בפעילות מערכת החיסון ועוזרים לנו בהתמודדות מול מחלות החורף.
אני מכינה אותו כשמתחיל משב רוח קרירה או טפטוף שמבשר על בואו של הסתיו (כי לחורף כדאי להתכונן מראש) ועד שכבר נהייה חם מידי לאכול מרקים (כן, גם בתוך המזגן)

10 דק' הכנה, 30 דק' בישול

מרק כתום ריחני

מרכיבים:
בטטה בינונית
דלעת בינונית
2 גזרים גדולים
2-3 שיני שום
חצי אצבע שורש ג'ינג'ר
חצי אצבע שורש כורכום
שמן זית
תבלינים: 1/4 כפית כמון, שפיץ כפית קינמון טחון, מלח הימלאיה, פלפל שחור טחון,מעט רוזמרין טחון/גבעול קטן טרי (שבסוף הבישול, לפני הטחינה מוציאה)
– את התבלינים אני מוסיפה בהדרגה, בגלל שאין מהם דרך חזרה. האמת היא שאני שמה ביד חופשית וכל פעם מוסיפה קצת.
את צריכה להתחיל עם מעט וכל פעם לתקן ולראות מה הכמות שאת ובני משפחתך אוהבים. יש כאלו למשל שלא אוהבים קינמון….אז כמובן שניתן להוריד או להמיר בתבלין אהוב אחר.

הוראות הכנה:
חותכים לקוביות בינוניות את הדלעת, בטטה וגזר
מניחים בסיר גדול וממלאים במים שיכסו את הירקות.
מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים כ-20 דק' עד שהירקות כמעט רכים.
מוסיפים שום, שורש ג'ינג'ר ושורש כורכום מגורדים בפומפיה
מוסיפים תבלינים ומבשלים עוד כ-10 דק' עד שכל הירקות רכים.
טוחנים עם בלנדר סטיק.
טועמים, מתקנים תיבול, יוצקים מעט שמן זית (לא חובה) ומגישים חם.

לבריאות 🙂

הצעת הגשה: לאחר המזיגה לצלוחיות, לפזר זרעי דלעת טריים על המרק.

מרק ריחנני