סלט סלק- גזר קראנצ'

סלט סלק- גזר הוא סלט חי, נושם ובועט!
לא צריך לדבר עליו הרבה- ללכת למטבח, להכין ולהנות מהטעם ומשלל התכונות הבריאותיות שבו.

מצרכים:

3 סלקים בינוניים
2-3 גזרים בינוניים
מיץ מחצי לימון (מי שאוהב חמוץ יכול לשים יותר)
שן שום כתושה
2 כפות שמן זית / שמן המפ
מלח הימלאיה ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:
במג'ימיקס לבחור בפלטה שחותכת מקלות דקים (מספר 2) או להשתמש בפומפייה ידנית.
אם משתמשים במג'ימיקס : מכניסים את הסלק, גזר והשום.
מעבירים הכל לקערה גדולה, מוסיפים מיץ מלימון טרי, שום כתוש, שמן זית, מלח ופלפל – מערבבים היטב.
אם משתמשים בפומפייה ידנית: לקרה גדולה מגרדים סלק וגזר. מוסיפים שום כתוש, מיץ מלימון טרישמן זית, מלח ופלפל – מערבבים היטב.

למה דווקא סלק? ולמה סלק טרי?
סלק טרי מכיל את כל הרכיבים השלמים שבירק, בלי לאבד אותם למי הבישול.
סלק מכיל כמות יפה של סיבים תזונתיים, חומצה פולית, מגנזיום, ויטמין C ועוד המון ויטמינים ומינרלים. ברפואה הסינית הוא נחשב כבונה דם, מנקה ומטהר את הכבד.
הסלק עוזר להסדיר פעילות מעיים לכן אני ממליצה לאכול סלק במצבים של עצירות, עייפות, אנמיה, לחיזוק והזנת הגוף.
שימי לב- אכילת סלק צובעת את השתן והצואה בצבע אדום.
גזר טרי מכיל גם כן סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים לרוב ובעיקר ויטמין A שמקנה לו תכונות אנטי דלקתיות ובמיוחד לריפוי ריריות.
יחד עם השום והלימון הסלט הזה הופך להיות סלט הדגל שלי בתהליכי ניקוי ופינוי רעלים, חיזוק הגוף ושיקום ערכת העיכול.