עגבניות מיובשות

מה עושים עם 5 קילו עגבניות שרי שקיבלתי מההורים שלי במשלוח
מיער המאכל המרשים שהם מטפחים במסירות ואהבה גדולה?

אחת הבחירות המועדפות עליי היא להכין מהן עגבניות מיובשות
שיוצאות קריספיות ומתוקות כמו סוכריות.
אז איך מכינים?
בקצרה: שוטפים, חותכים, מטבלים, מייבשים.
באריכות?
קבלו מתכון מדוייק:
מחממים תנור ל-160 מעלות.
שוטפים טוב טוב את העגבניות.
חותכים לחצאים ומניחים בקערה עמוקה.
בוזקים מעל 1-2 כפות חומץ בלסמי.
מוסיפים:
עלי זעתר טריים
עלי טימין טריים
כף מלח הימלאיה (ורוד)
3 שיני שום כתוש (לא חייב אבל מוסיף המון)
מערבבים טוב טוב ומסדרים את העגבניות בתבנית אפייה כך שהחלק הפנימי מופנה כלפי מעלה.

מכניסים לתנור למשך שעה וחצי- שעתיים.
כשפרק זמן זה מסתיים, פותחים את התנור להוצאת האדים, מניחים כף עץ בכניסה לתנור וממשיכים לייבש עוד חצי שעה.
מוציאים את התבנית מהתנור ומחכים שהעגבניות יתקררו.

מעכשיו זה זמן קריטי –
העגבניות עלולות להתחסל לפני שתספיקו להכניס לצנצנת 🙂
אחסון:
מעקרים צנצנת וממלאים אותה בעגבניות, בפרוסות שן שום ושמן זית.
מאחסנים במקרר ומוסיפים לכל ארוחה.
תספרו לי איך יצא?