עוגיות פיסטוק- רוזמרין פריכות וארומטיות

בכל ט"ו בשבט ההורים שלי יחד עם חברים קרובים מתאספים ונערכת ארוחת חג מתוקה במיוחד !
משנה לשנה הילדים גדלים ובשנים האחרונות התחילו להגיע אפילו נכדים 🙂
בארוחה הזו יש מתכונים שהשתדרגו, יש שהשתנו, אחדים בוטלו ויש מתכונים שמלווים אותנו מארוחת ט"ו בשבט הראשונה.
אני לא זוכרת מתי הופיעו העוגיות האלו אבל עם הארומה שלהן הן גונבות את כל תשומת הלב (!)
המתכון המקורי שייך לדברת חברה של אמא (וברור שהמתכון המקורי טעים להפליאאאא)
אבל אני לא יכולה שלא לנסות "להבריא" כל דבר – אז זו הגרסה שלי למתכון:

מצרכים:
1/3 כוס פיסטוקים קצוצים גס וקלויים מעט על מחבת חמה.
125 גר' שמן קוקוס
1/2 כוס מייפל אמיתי
1 כף רוזמרין טרי קצוץ
חצי כפית זרעי שומר (לא כדאי לותר עליהם)
1.5 כוס קמח כוסמין

הוראות הכנה:
ממיסים את השמן קוקוס
מוסיפים: מייפל, פיסטוקים, רוזמרין, זרעי שומר – מערבבים.
מוסיפים קמח מנופה ומערבבים עם כף לתערובת אחידה ויציבה.
מניחים על תבנית קטנה 20*30 משטחים עם אצבעות מעט רטובות.
אופים בחום 175 במשך 20 דק'.
מוציאים מהתנור, מצנים 3 דק' וחותכים לריבועים.
אני אוהבת לשמור אותם במקרר כי המרקם נשאר פריך.

  • כשרציתי להכין ולא היו לי כל המצרכים הדרושים החלפתי חלק מהפיסטוקים באגוזי לוז (חצי חצי)
    ואת זרעי השומר במעט קינמון.
    האמת היא, שזה לא אותו הדבר בלי זרעי השומר ולכן לא כדאי לוותר אבל כל כךךךךך רציתי כבר אז הכנתי 🙂
  • המתכון המקורי מכיל קמח לבן רגיל במקום קמח כוסמין ואבקת סוכר במקום מייפל.