קציצות ברוקולי

אני ממש אוהבת להכין קציצות כאלו שאפשר לאכול בלי רגשות אשם
אפויות, קלות להכנה, טעימות, נימוחות, עשירות בערכים תזונתיים
והכי חשוב- קציצות כאלו טעימות שאפילו הילדים חוטפים!

מצרכים:
800 גר' ברוקולי קפוא שהופשר / ברוקולי טרי חלוט 10 דק' קצוץ דק
2 גבעולי כרישה (החלק הלבן) חתוכים וצרובים במחבת עם שמן זית
3 שיני שום כתושות
3/4 כוס שיבולת שועל דקה
2 ביצים בינוניות
כפית עלי תימין טרי
1 כפית מלח ים אטלנטי/ מלח הימאליה
פלפל שחור לפי הטעם
3 כפות קמח חומוס/ קמח עדשים (אופציונלי, לפי הצורך)

הוראות הכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות.
צורבים את הכרישה בשמן זית על להזהבה.
לפני שמורידים מהאש, מוסיפים את השום ומערבבים שתי דק'.
מערבבים בקערה עמוקה ברוקולי, כרישה, ביצים, תימין, שיבולת שועל, מלח ופלפל.
אם יש צורך, על מנת לשפר את המרקם ניתן להוסיף כמה כפות של קמח עדשים/ חומוס.
מניחים על תבנית נייר אפיה ובוזקים שמן זית על הנייר.
יוצרים קציצות בידיים משומנות/ רטובות ומניחים בשורות יפות על התבנית.
מברישים את הקציצות במעט שמן זית ומכניסים לתנור ל-25 דק'.
כשהחלק התחתון שחום ויפה, הופכים את הקציצות בזהירות ואופים עוד 10-15 דק'.
מוציאים מהתנור, מצננים, מכינים מטבל טעים ואוכלים בהנאה.

הצעת הגשה: עם מטבל טחינה, ציזיקי, פסטו, עגבניות מיובשות, ממרח ארטישוק.